Op de bergtop Met een Franse presidentskandidaat

PAU, FRANKRIJK – Het is niet verrassend dat het heel anders is om met een Franse presidentskandidaat te reizen dan bij een Amerikaan. Toegegeven, dit was geen gewone reis voor Emmanuel Macron, de centrist kandidaat voor de president van Frankrijk, maar nog steeds. Wij (ikzelf en de Franse fotograaf, Pierre Terdjman) namen in de ochtend naar Pau, die binnenland ligt van Biarritz en op de vlakten, net onder de Pyreneeën. Daar volgden we met een perspoel aan de hand van de heer Macron.

Er waren ongeveer 20 journalisten – meestal uit de tv, maar ook sommige met nieuwsbrieven en nog steeds fotografen. Iedereen behalve mij was Frans. We stopten voor het eerst in Bagnères-de-Bigorre, een stad dat bekend was om zijn zoutham, waar de grootouders van de kandidaat leefden en toen naar de bergen gekomen om te lunchen en om te zien hoe een restaurant eigenaar de heer Macron sinds zijn jeugd had.

Het leek een beetje uit de weg, maar de heer Macron is relatief nieuw voor de politiek: dit is zijn eerste run voor verkozen kantoor. En enkele dagen na de reis naar Pau, won de heer Macron de eerste ronde van stemmen tegen zijn dichtstbijzijnde concurrent, de rechterkandidaat Marine Le Pen. De tweede, laatste ronde stem, is deze zondag.

We reden naar de Pyreneeën – en omhoog en omhoog. Vervolgens trok de chauffeur de bus langs een sneeuwveld, en alle verslaggevers begonnen met het uitstappen van hun koffers uit de bagageruimte. Ik was in de war; Het enige wat ik kon zien, ongeveer 200 meter over de smeltende sneeuw, was een stoeltjeslift met skiërs opgesteld.

Lees verder het hoofdverhaal
Franse presidentiële verkiezing, 2017
Brigitte Macron, Liberator
12 mei
De Eerste Dame van Frankrijk, een Confidant en Coach, mag de Mould breken
11 mei
Hackers kwamen, maar de frans waren voorbereid
9 mei
Franse bedrijven Hope Macron’s overwinning zal een economische revival ontkennen
9 mei
Manuel Valls, Ex-Premier van Frankrijk, probeert te lopen met Macron Beweging
9 mei
Bekijk meer “

Een van de franse verslaggevers keek naar mijn schoenen – zwarte suede ballet-pantoffels die ik draag als je prettig moet kijken, maar moet misschien na iemand lopen. ‚Is dat alles wat je hebt?‘ Vroeg ze me in het Frans. Ik schoot en zei: „Umm, oui.“

‚Oh,‘ zei ze. ‚Ik denk dat we de berg naar een restaurant gaan. Ze hebben je niet verteld om iets anders te brengen? ‚Ze hadden het niet, maar toen was ik op het laatste moment bij de reis geweest.

De franse verslaggevers, die altijd gekleed waren, kregen een drukke spiffy wandelschoenen die ze in hun bagage hadden gebracht. Een van de press attachés zag er vooral in Christopher Robin-stijl regenlaarzen. De Macrons, Emmanuel en zijn vrouw, Brigitte (die altijd bij hem zijn), hebben korte, stijlvolle down ski jackets (zijn zwarte, haar een briljante azuurblauw) en serieuze schoenen om door de sneeuw te lopen.

In totaal waren er waarschijnlijk 35 mensen in zijn entourage, waaronder pers, een aantal medewerkers, bewakers en diverse lokale hoogwaardigheidsbekleders. We hebben allemaal over het sneeuwveld geklommen, omdat de gekke skiërs onze vooruitgang keken. Vervolgens stapten we in de groep van drie de stoelhefboot, een logistieke prestatie die moeilijk te voorstellen was in het kader van een Amerikaanse politieke campagne. Ik probeerde nonchalant te kijken, alsof ik altijd door sneeuw in ballet slippers liep.

Het duurde minstens 20 minuten op de lift om van onder naar boven te krijgen, en ik werd geconstateerd dat de heer Macron, in de laatste druk van zijn campagne voor de eerste ronde stem, geen zin had in het uitgeven van tijd Een bergtop opgetrokken waar er weinig potentiële kiezers waren. Degenen die daar voor een paar minuten bij onze skihut zijn gestopt om een ​​snack tussen de ritten te grijpen.

Het was adembenemend mooi aan de top, in een cirque van bergen, de dag kristalhelder. Toen we de stoeltjeslift wegglijden, konden we de hut over de sneeuw zien en daarna zaten de jonge kelners kleine tafels met wijnglazen op die ze vol waren met een lokale witte wijn, zodat we allemaal „boire un verre“ zouden kunnen vieren Het moment – een andere ervaring die ik twijfe

Eine Antwort auf „Op de bergtop Met een Franse presidentskandidaat“

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.