En wachtte.

Toen ging de heer Macron naar het schitterende zonnige dakterras om te lunchen met de groep lokale dignitaries die ons op de stoeltjeslift hadden gevolgd terwijl we wachtten.

En wachtte.

En wachtte

toen hij en zijn vrouw en anderen aten en sprak met alle lokale ambtenaren en supporters. Toen de maaltijd tot een einde kwam, begonnen de lokale hoogwaarders spontaan met de Franse volksliedjes te zingen uit de Pyreneeën, waaronder een favoriet: „Les Montagnes Pyrénées.“

De journalisten hebben de arme skihut uit huis en huis geëet, waarbij ham en kaas Paninis en Pommes frites worden verbruikt. Dan hadden sommigen een rook. (Veel meer journalisten in Frankrijk zijn rokers dan in de Verenigde Staten, maar veel hebben overgegaan naar elektronische sigaretten. Één fotograaf stond een zakje tabak en papieren uit en rolde zelf.) Twee uur later deden we eindelijk naar de berg . Ik was verbaasd dat een presidentskandidaat zoveel tijd in de laatste fase van een lange campagne kon nemen. In de laatste dagen van een Amerikaanse campagne zou een kandidaat niet twee uur lunchen, ongeacht wie het was; Hij of zij zou onderweg zijn, steun verlenen, stemmen uitzetten.

Geen van de Franse verslaggevers vond het echter ongewoon dat de heer Macron de ochtend deed in een klein dorp en op de middag op een berg. Ze legden uit dat het natuurlijk was om op de berg te zijn met de kandidaat zijn gehechtheid aan de „terroir“ van de Pyreneeën-Atlantiques-regio, waar hij in de kindertijd was doorgebracht en had geleerd om te wandelen, te skiën en te fietsen. De grootmoeder van meneer Macron had in het dorp gewoond, en zij was een zeer belangrijke persoon in zijn leven, zeiden ze. Een van zijn assistenten vertelde me dat hij op een gegeven moment met haar wilde leven in plaats van thuis te leven. Ze is vier jaar geleden overleden. „Bijzonderheden zijn niet toegestaan. Il voudrait montrer ses racines; Où il est enraciné, „zei een van de Franse tv-verslaggevers. (Wij zijn zeer gehecht aan onze ‚terroir‘. Hij wil zijn wortels laten zien, waar hij geworteld is.)

Het enige serieuze politieke evenement van de dag – een rally in de zithoek Zenith in Pau – betrof bijna twee uur rijden van de Pyreneeën terug naar Pau. Het was een ontspannen rit, veel mensen sliepen, anderen probeerden te werken, maar muziek – Amerikaanse klassiekers zongen in het Frans – sprong op de bus ‚P.A. systeem. De afspeellijst bevat het Chuck Berry-liedje Johnny Be Good, een onbetaalbare versie van Bob Dylan’s „Knocking on Heaven’s Door“ („Frappe aux portes du paradis“) en een tweetalige versie van „Over the Rainbow“ Frans en Engels).

In het rush-hour verkeer stonden leden van het Macron-persteam op hun mobiele telefoons over ‚Frappe aux portes du paradis‘. Ze probeerden erachter te komen of we het evenement met de lokale burgemeester, een van de belangrijkste politici Om de heer Macron te hebben geaccepteerd om op de hoogte te zijn van de toespraak van de heer Macron die nacht. De beslissing werd genomen om het te laten vallen, maar het persteam legde uit dat het goed was omdat de burgemeester de heer Macron in de Zenith introduceerde, waar een grote menigte geduldig wachtte te krijgen door de veiligheid.

Alleen staande kamer: meer dan 5.000 binnen en nog eens 1.500 kijken naar reusenschermen buiten. Een mooie goede opkomst voor Pau.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.